عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان متن ناب و آدرس matnnab.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار مطالب

:: کل مطالب : 98
:: کل نظرات : 1

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 560
:: باردید دیروز : 117
:: بازدید هفته : 737
:: بازدید ماه : 11916
:: بازدید سال : 41294
:: بازدید کلی : 41294

RSS

Powered By
loxblog.Com

مجله اینترنتی متن ناب

معرفی و آشنایی با سبک های مختلف موسیقی
چهار شنبه 26 ارديبهشت 1403 ساعت 7:41 | بازدید : 2860 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )


صحبت و تبادل نظر در مورد سبک های موسیقی مورد علاقه یک امر رایج و یکی از سرگرمی های رایج در بین نوازندگان و خوانندگان است.

با وجود دسته بندی های متعدد پیشنهادی ژانرهای موسیقی، نمی توان همه آثار خلق شده توسط یک خواننده یا نوازنده را به یک شکل قرار داد، گاهی اوقات چندین قطعه موسیقی در چنین تصاویری گنجانده می شود.

این مقاله برای ارائه تمامی سبک های رایج و شناخته شده موسیقی گردآوری شده است تا پاسخ مناسبی برای این سوال باشد که ممکن است شما را آزار دهد: ساختار هر سبک موسیقی چیست؟ برای دانلود آهنگ کلیک کنید.

سبک موسیقی به چه معناست؟

سبک موسیقی که با نام‌های دیگری مانند ژانر موسیقی شناخته می‌شود، مفهومی کلی است که برای نشان دادن ویژگی‌های کلی قطعات موسیقی به کار می‌رود. سبک موسیقی یکی از موضوعات آموزش آواز است، یک خواننده خوب باید با سبک موسیقی دیفرنتی آشنا باشد.

هر آواز با ویژگی هایی مانند ریتم، ساختار، نوع ساز مورد استفاده، فرهنگ و سنت گروهی از مردم همراه است و جز با معرفی روش های موسیقی راهی برای تفکیک آنها وجود ندارد.

از آنجایی که موسیقی یکی از موضوعات هنری است و تعاریفی که برای هر سبک موسیقی داده می شود می تواند موازی با سبک های دیگر باشد، می توان بخش هایی از همان موسیقی را شنید که چندین ژانر موسیقی را در بر می گیرد.

بنابراین، برای یافتن پاسخ این سوال که سبک موسیقی چیست؟ و هر شاعر یا خواننده ای بر چه سبکی تکیه می کند؟ ما باید تا حدی اساس وضعیت موجود را بدانیم.

انواع سبک های موسیقی با مثال

ویژگی های قطعات موسیقی را بر اساس تکنیک های تفسیر قطعه، خاستگاه جغرافیایی و منطقه ای این قطعه، ریتم اثر، سازهای به کار رفته در ساخت آن، لحظه ی بسط قطعه، ریشه های فرهنگی آن و ... بیان کنید. .، تعداد زیادی سبک موسیقی تخصصی و حتی تلفیقی معرفی شد که در زیر تعدادی از پرکاربردترین آنها را فهرست می کنیم:

موسیقی کلاسیک

موسیقی سنتی به‌عنوان یکی از قدیمی‌ترین اشکال موسیقی و پایه‌ای برای خلق بسیاری از فرم‌های رایج دیگر شناخته می‌شود. از نظر تبارشناسی، پیدایش این گونه به 1500 سال پیش برمی گردد.

از ویژگی های خاص این سبک می توان به وجود نت های خاص و استفاده از بداهه های مینیمال، وجود سازهای چوبی، برنجی و زهی، ترکیب بندی های پیچیده در قطعات و اجرای خاص و حرفه ای اشاره کرد.

محبوب ترین ساز آهنگسازان در سبک موسیقی کلاسیک پیانو است و از نظر تمام جزئیات اجرای تصنیف ها به عنوان یکی از دقیق ترین سبک های موسیقی شناخته می شود. بتهوون، آرنولد شوئنبرگ، باخ و موتزارت از هنرمندان مشهور این سبک هستند.

موسیقی پاپ

موسیقی پاپ یا موسیقی محلی و فولکلور جوامع با چند ساز الکترونیکی یا آوازی یا ترکیبی از این دو تولید و ساخته می شود و آغاز آن به دهه 50 برمی گردد. ملودی های به کار رفته در آهنگ های پاپ توجه مخاطب را به خود جلب می کند و اغلب این آهنگ حدود 3 دقیقه ارائه می شود.

موسیقی عامه پسند در سبکی محبوب برای مقاصد تجاری ایجاد شد و ساختار ساده و بدون پیچیدگی که در سبک کلاسیک وجود دارد به عنوان یکی از ویژگی های منحصر به فرد این سبک شناخته می شود. اگر به موسیقی پاپ علاقه دارید مقاله آموزش موسیقی پاپ آکادمی پورپروین را مطالعه کنید.

مایکل جکسون به عنوان پادشاه پاپ شناخته می شود که می تواند ساختارشکنی در این سبک انعطاف پذیر ایجاد کند. دانلود بهترین آهنگ ها

موسیقی راک

یکی از ویژگی های اصلی موسیقی راک استفاده از سازهای گیتار (الکتریک و آکوستیک)، کیبورد و پیانو با امواج بلند و ضربات جالب است.

استفاده از موسیقی راک در آمریکا نسبت به سایر کشورها رواج بیشتری دارد و جنبش راک اند رول در 50 سال گذشته اولین سبک های راک را ایجاد کرد. رولینگ استون، کینکز و بیتلز که حتما نامشان را شنیده اید، اولین گروه های راک معروف بودند.

موسیقی جاز

سبک موسیقی جاز ریشه در سیاه‌پوستان آفریقایی اوایل قرن بیستم دارد. از ویژگی های بارز این سبک کوبه ای می توان به ریتم ها و ضربات نامنظم، مکث و پرسش و پاسخ اشاره کرد و گیتار باس، ساکسیفون، پیانو، فلوت و درام از سازهای اصلی این سبک هستند.

نوازندگان مشهور این سبک به دلیل بداهه نوازی های خاص خود به عناصر دائمی سبک جاز تبدیل شده اند. تاکید بر سازهای بادی و استفاده از سبک فردی و منحصر به فرد در این سبک، آن را به یک سبک هنری عالی تبدیل کرده است.

رپ یکی از سبک های موسیقی آمریکایی است

ژانر رپ با هدف اعتراض و اعتراض به مشکلات مربوط به تبعیض نژادی علیه سیاهپوستان آمریکایی در نیویورک ساخته شد. از این سبک موسیقی به عنوان نوعی اعتراض کلامی استفاده می شود که اغلب با ضرب آهنگ تند همراه است. بسیاری از موضوعات مرتبط با فقر، بیکاری، مشکلات اجتماعی و مسائل زندگی در قالب آهنگ های سبک رپ انجام می شود.

سبک رپ در بین انواع سبک های موسیقی، زمینه آهنگ را در تولید و اجرا در نظر نمی گیرد و در تولید و اجرای موسیقی از انعطاف بالایی برخوردار است. محتوای رپ فارسی شباهت زیادی به رپ غربی دارد و برای بیان مسائل و ارزش های اجتماعی، مسائل سیاسی، بیان مشکلات زندگی و مسائلی از این دست اجرا می شود.

موسیقی کمتر

این سبک موسیقی با پیچیدگی سبک های دایجست بسیار متفاوت است و از ترکیب بندی ها و ریتم های ساده استفاده می کند. همین سادگی منجر به خلق قطعات مینیمال شد که در عین حال شنونده را مجبور می کند تا به جزئیات کار فکر کند. مانند بسیاری از انواع موسیقی، سبک مینیمال نیز از آمریکا آمده است.

وجود نبض های ثابت، تکرار عبارات موسیقایی، ثبات و شکل گیری قطعات موسیقایی که در آن تنها از چند نت محدود استفاده شده از ویژگی های مهم این سبک خاص موسیقی است. سبک مینیمال برگرفته از هنر مینیمالیسم و ​​مینیمالیسم است و آرامش و سادگی در تمام ابعاد این سبک زیبا به چشم می خورد.

موسیقی کانتری

موسیقی کانتری یکی از محبوب ترین سبک ها در آمریکای شمالی، استرالیا و اروپای غربی است. بسیاری از جنبه های موسیقی کانتری اولیه در طول زمان دستخوش تغییر شده است. در گذشته از سبک کانتری برای بیان سختی های زندگی طبقه کارگر آمریکایی استفاده می شد و بیشتر شنوندگان این سبک از آن طبقه اجتماعی بودند.

استفاده از سازهایی مانند گیتار باس، ویولن، درام، بانجو و پیانو ملودی های جالبی با ساختاری ساده ایجاد می کند که به خوبی در ذهن مخاطب نقش می بندد. جالب است بدانید که موسیقی متن فیلم های وسترن یکی از محبوب ترین فرم های موسیقی است که در کشور ساخته شده است. از مشهورترین نوازندگان این سبک موسیقی می توان به ویلی نلسون و جانی کش اشاره کرد.

سبک موسیقی اپرا

سبک اپرا ترکیبی از درام و موسیقی است و عناصر رایج در این سبک شامل بازیگری، موسیقی، دکوراسیون، حرکت، طراحی صحنه، خوانندگی و غیره است. اجرای موسیقی اپرا بسیار رسمی و طبق قوانین خاصی است و سه مرحله مختلف در اجرای موسیقی وجود دارد:

مقدمه یا مقدمه

به عنوان مقدمه، اپرا موسیقی است و خوانندگان اپرا معمولا آن را کارگردانی می کنند.

lev

قسمت اصلی در موسیقی اپرا است و خواننده قدرت و مهارت خود را در خوانندگی نشان می دهد.

بی ملاحظه

که به صورت مکالمه صوتی بین دو آریا اجرا می شود.

خاستگاه موسیقی اپرا ایتالیایی است، امروزه این شکل از موسیقی به عنوان میراث فرهنگی ارزشمند جهان شناخته می شود.


|
امتیاز مطلب : 159
|
تعداد امتیازدهندگان : 48
|
مجموع امتیاز : 48
آهنگ جدید مجید رضوی به نام «دلم تنگه»
یک شنبه 23 ارديبهشت 1403 ساعت 6:30 | بازدید : 182 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )

متن آهنگ مجید رضوی دلم تنگه

ﻧﻪ ﻣﻴﺸﻪ ازت رد ﺷﻢ ﻧﻪ ﻓﺮﺻﺖ ﺑﺮﮔﺸﺖ ﻫﺴﺖMusicdel | موزیکدل

ﻧﻪ ﻣﻴﺸﻪ ﺟﻠﻮ رﻓﺘﺶ ﻧﻪ ﻣﻴﺸﻪ ﻋﻘﺐ ﺑﺮﮔﺸﺖ

ﺗﻮ اوﻧﻮر دﻧﻴﺎﻳﻰ ﭼﻘﺪر ﻓﺎﺻﻠﺴﺖ ﺗﺎ ﺗﻮ

ﭼﻘﺪ ﺗﻮ ﺳﺮم راﺣﺖ ازت ﺧﺎﻃﺮﺳﺖ ﺗﺎ ﺻﺒﺢ

دﻟﻢ ﺗﻨﮕﻪ دﻟﻢ ﺗﻨﮕﻪ ﻛﺴﻰ ﺟﺰ ﺗﻮ ﻧﻤﻴﻔﻬﻤﻪ

ﻛﻪ اﻳﻦ دﻧﻴﺎ ﺑﺮای ﻣﻦ ﺑﺪون ﺗﻮ ﭼﻪ ﺑﻰ رﺣﻤﻪ

ﭼﺸﺎم ﺑﺴﺘﻪ ﻣﻴﺎم اوﻧﺠﺎ ﻛﻪ ﺑﻮد دﺳﺘﻢ ﺗﻮی دﺳﺘﺖ

ﻳﻪ ﻟﺒﺨﻨﺪ رو ﻟﺒﺎم ﻣﻴﺎد ﻫﻤﻮن ﻟﺤﻈﻪ

ﺗﻮ ﻓﻜﺮم ﭘﻴﺸﻤﻰ واﺳﻢ ﻫﻤﻴﻦ ﺑﺴﻪ

ﺑﻰ ﺗﻮ اﻳﻦ ﺑﺎروﻧﺎی ﺳﻤﻰ ﻣﻴﺨﻮره ﺗﻮی ﻗﻠﺒﻢ

ﻣﻴﺪوﻧﻰ ﻛﻪ ﻣﻴﺘﺮﺳﻢ اﮔﻪ دﻳﻮوﻧﻪ ﺑﺸﻢ ﭼﻰ

ﺑﻔﻬﻤﻪ ﻣﻨﻮ ﭘﺲ ﻛﻰ

دﻟﻢ ﺗﻨﮕﻪ دﻟﻢ ﺗﻨﮕﻪ ﻛﺴﻰ ﺟﺰ ﺗﻮ ﻧﻤﻴﻔﻬﻤﻪ

ﻛﻪ اﻳﻦ دﻧﻴﺎ ﺑﺮای ﻣﻦ ﺑﺪون ﺗﻮ ﭼﻪ ﺑﻰ رﺣﻤﻪ

 

آهنگ جدید مجید رضوی به نام «دلم تنگه»


|
امتیاز مطلب : 167
|
تعداد امتیازدهندگان : 49
|
مجموع امتیاز : 49
اسکیزوفرنی چیست ؟ انواع و روش های درمان آن
شنبه 22 ارديبهشت 1403 ساعت 10:6 | بازدید : 173 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )

اسکیزوفرنی چیست ؟ انواع و روش های درمان آناسکیزوفرنی نوعی اختلال روانی مزمن است. معمولاً این اختلال به همراه تحریف واقعیت و توهم همراه است. عوامل محیطی، تفکر و رفتار فرد را بشدت تحت تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری کمتر شایع است و تنها یک درصد از جمعیت جهان به آن مبتلا می‌شوند. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک مراجعه کنید. اختلال اسکیزوفرنی کاملا متفاوت  از هم گسیختگی شخصیتی (dissociative identity disorder) یا می باشد  (split personality) یاد می‌شود. برخی این دو اختلال را یکسان می پندارند . میزان بروز اختلال  اسکیزوفرنی در زنان و مردان به یک اندازه است و در هر سنی امکان ابتلا به آن وجود دارد.. معمولاً مردان در اواخر دوران نوجوانی و در اوایل دهه ۲۰ این بیماری را تجربه می‌کنند. در حالی که اسکیزوفرنی در زنان معمولاً در اواخر دهه ۲۰ و اوایل دهه ۳۰ ظاهر می‌شود.. برای اطلاع از نشانه‌ها و روش‌های درمان و عوامل به‌وجود آورنده این بیماری با ما همراه شوید.

اسکیزوفرنی در زبان انگلیسی

اسکیزوفرنی وشیزوفرنی   Schizophrenia در واقع یکی هستند و تفاوت آنها تنها بخاطر شکل تلفظ آنهاست .

علائم اسکیزوفرنی

علائم اسکیزوفرنی علائم اسکیزوفرنی را می توان به سه گروه علائم اولیه، علائم مثبت و علائم منفی تقسیم نمود.

علائم اولیه

اولین نشانه های این اختلال بیشتر  در سال‌های نوجوانی و اوایل دهه ۲۰ زندگی دیده می شود.به دلیل شرایط خاص دوران بلوغ و تغییر رفتار نوجوانان در این سنین اغلب این نشانه ها طبیعی قلمداد می شود و مورد توجه قرار نمی گیرد. علائم اولیه اسکیزوفرنی عبارت‌اند از: • گوشه گیری • همیشه در حال تغییر دوستان یا گروه های اجتماعی • پایین آمدن سطح تمرکز • اختلال خواب • حساس شدن • عملکرد تحصیلی ضعیف و مشکل در تکمیل و ارسال کار

علائم مثبت

علائم مثبت اسکیزوفرنی شامل رفتارهایی است که معمولاً در افراد سالم دیده نمی شود. بنابراین اعمال این خاصیت بر علائم به معنای مطلوب یا خوشایند بودن آنها نیست. اساساً این بدان معناست که پس از مدتی، این علائم می تواند به علائم اولیه اضافه شود و زندگی و روابط اجتماعی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. علائم مثبت اسکیزوفرنی عبارتند از:

توهم

توهم تجربه ای است که در واقعیت وجود ندارد و ذهن فرد آن را برای او ایجاد می کند. این شامل شنیدن، دیدن، بوییدن، چشیدن، یا به طور کلی احساس چیزهایی است که در واقع وجود ندارند و دیگران نمی توانند آن ها را تجربه کنند. لازم به یادآوری است که توهمات شنیداری و بصری در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی شایع تر است.

هذیان

طبق تحقیقات، اکثر بیماران اسکیزوفرنی مشکل خودفریبی دارند. این به معنای باور باورهای غیرمنطقی و نادرست است. شایع ترین انواع ضعف مرتبط با این بیماری عبارتند از::

  • فردی که از اسکیزوفرنی رنج می برد اعتراف می کند که خانواده و دوستانش در تلاش برای آزار و اذیت او هستند.
  • فرد مبتلا به اسکیزوفرنی، همه پدیده های طبیعی و رفتار عادی افراد اطراف خود را اشتباه تفسیر می کند، تصور می کند که آنها معنای خاصی دارند و در آن تأمل می کند.
  • فردی که از اسکیزوفرنی رنج می برد، معتقد است که فرد بسیار مهمی است و اغلب معتقد است که دارای قدرت های ماوراء طبیعی است.
  • فردی که از اسکیزوفرنی رنج می برد فکر می کند تحت کنترل یک فرد یا گروه بیرونی در طول یک حمله هذیانی است. این افراد بر این باورند که تحت تأثیر و تحمیل افکار غریبه ها هستند یا اینکه افکار و عقاید شخصی آنها توسط افراد دزدیده شده است.

اختلالات فکری

داشتن طرز تفکرغیرعادی یا پردازش اطلاعات عادی یکی از ویژگی های افراد مبتلا به این اختلال است. مانند : نداشتن تمرکز، پراکنده گویی ،صحبت های گیج کننده ، استفاده از کلمات و عبارات بی معنیو تکرار بیش از حد جملات.

اختلالات حرکتی

اختلالات حرکتی عبارت از حرکات تکرارشونده، تقلید صدای دیگران، تقلید حرکات بدنی، بی‌قراری، عدم‌ واکنش به اتفاق‌ها و محرک‌های محیطی و ایجاد حالت‌های عجیب در صورت و بدن است که در بیماران شیزوفرنی مشاهده می‌شود. از این جمله می‌توان به مواردی نظیر مانند راه رفتن مکرر و بی هدف در یک منطقه نسبتا کوچک یا در دایره است.

اختلالات رفتاری

از جمله اختلالات رفتاری بیماران شیزوفرنی می‌توان  عصبانیت و پرخاشگری، انجام به دفعات زیادحرکات نکراری  و ثابت ماندن در وضعیتی خاص برای مدتی طولانی را نام برد. ابتلا به این بیماری تمام کارهای  برنامه ریزی شده  فرد را دچار اختلال می‌کند. به این ترتیب، بیمار توانائی  کنترل رفتارها و عکس العمل های خود را ندارد در نتیجه نمی تواند  رابطه درستی با دیگران برقرار کند.

علائم منفی

به دسته‌ای از علائم بیماری شیزوفرنی که ویژگی‌های آن در افراد سالم قابل مشاهده نیست، علائم منفی می‌گویند. برخی از این علائم عبارتند از :

  • فقدان احساسات یا کم بودن
  • بیحالی
  • کم‌حرفی
  • بی‌انگیزگی
  • نداشتن شوق به زندگی و لذت بردن
  • آشفتگی ظاهری و نداشتن بهداشت

علائم شناختی

علائم شناختی اسکیزوفرنی عمدتاً به عدم درک اطلاعات و ناتوانایی در استفاده از آن‌ها، میزان تمرکز یا توجه و عملکرد حافظه فعال مربوط می‌شود. همچنین بسیار مهم است که تشخیص دهیم یک فرد دارای این اختلال است یا طبیعی نیست

مراحل اسکیزوفرنی

مراحل اسکیزوفرنی مراحل اسکیزوفرنی به سه مرحله اصلی تقسیم می شود..

مرحله مقدماتی:

این وضعیت با ظهور اولین علائم همراه است و عمدتاً در نوجوانی یا جوانی رخ می دهد..

مرحله فعال

در این مرحله علائم اسکیزوفرنی مانند هذیان، توهم، بی نظمی در گفتار و رفتار و موارد دیگر مشهود است.

مرحله باقی‌مانده

مرحله باقیمانده حالتی است که علائم مثبت بیماری مثل توهمات و هذیان های بیمار پایان یافته و با وجود این، برخی از علائم منفی  مانند انزواگرایی و بی تفاوتی همچنان ادامه دارد باقی می مانند و به طور جدی بر تعاملات اجتماعی افراد تأثیر می گذارد

دلایل ابتلا به اسکیزوفرنی

دلیل اصلی ابتلابه اسکیزوفرنی هنوز روشن نیست.با این وجود، درست مانند سرطان و دیابت، این اختلال یک بیماری واقعی است که پایه بیولوژیکی دارد. تحقیقات در مورد این بیماری هنوز ادامه دارد. با وجود این، علل احتمالی اسکیزوفرنی را می توان به شرح زیر فهرست کرد:

ژنتیک یا وراثت:

احتمال دارد این بیماری بطور ارثی  از والدین به فرزندان منتقل شود.

شیمی مغز و مدارهای آن

شاید مغز بیماران مبتلا به این بیماری قادر به کنترل انتقال دهنده های عصبی و تأثیرگذاری بر مدارهای سلول عصبی یا مسیرهایی که بر رفتار و تفکر تأثیر می گذارد، نباشد.

ناهنجاری در ساختار مغز

بر اساس پژوهش های انجام شده، مغز برخی از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی ساختار غیر طبیعی دارد. این ممکن است یکی از دلایل این بیماری باشد.

عوامل محیطی

عفونت های ویروسی حاد، برخورد بابعضی سموم ، استفاده از برخی داروها مانند ماری جوانا یا قرار گرفتن در موقعیت های استرس زا می تواند باعث اسکیزوفرنی در افراد دارای این ژن شود. از طرفی این بیماری عمدتا زمانی رخ می دهد که بدن دچار تغییرات هورمونی دوران بلوغ نوجوانی و سالمندی می شود.

چه کسانی بیش از سایرین در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی قرار دارند؟

چه کسانی بیش از سایرین در معرض ابتلا به اسکیزوفرنی قرار دارند؟ بر اساس تجربیات، هر شخصی از هر نژاد و ملیتی و در هر سنی ممکن است به اسکیزوفرنی مبتلا شود. با این حال، به طور معمول نخستین نشانه‌های این بیماری در سنین نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰ زندگی پدیدار می‌شوند. اسکیزوفرنی در زنان و مردان به طور مساوی روی می‌دهد. با این حال، نشانه‌های این اختلال در مردان به‌مراتب سریع‌تر از زنان خود را نشان می‌‌دهند. هر چه علائم زودتر آشکار شوند، شدت بیماری بیش‌تر خواهد شد. تحقیقات نشان داده‌اند، برخی کودکان بالای ۵ سال هم در موارد نادری ممکن است به شیزوفرنی دچار شوند. طبق تجربه، ابتلا به اختلال اسکیزوفرنی  برای هر فردی از هر نژاد یا ملیت و در هر سنی ممکن است . با این حال، معمولا اولین علائم این بیماری در سال های نوجوانی یا اوایل دهه 20 ظاهر می شود. اسکیزوفرنی در مردان و زنان به یک اندازه رخ می دهد. با این حال، علائم این اختلال در مردان بسیار سریعتر از زنان ظاهر می شود. هر چه علائم زودتر ظاهر شوند، بیماری شدیدتر است. تحقیقات نشان داده است که برخی از کودکان بالای 5 سال در موارد نادری به اسکیزوفرنی مبتلا می شوند.

انواع اسکیزوفرنی

انواع اسکیزوفرنی عبارت‌اند از:

پارانوئید (Paranoid)

این نوع اسکیزوفرنی معمولاً در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود و با توهمات و تردیدها همراه است. به این ترتیب این افراد به ندرت می توانند شغل خود را حفظ کنند، با مردم روابط دوستانه برقرار کنند یا حتی به پزشک مراجعه کنند.   درمان خانگی برای استرس چیست؟بیشتر بخوانید:درمان خانگی برای استرس چیست؟

هبفرنیک (Hebephrenic)، آشفته، بی نظم یا سازمان‌نیافته

فراد مبتلا به این نوع اسکیزوفرنی معمولا علائمی مانند گیجی در گفتار و رفتار نشان می دهند و احساس انزوا و بی تفاوتی می کنند.

بی‌تفاوت (Undifferentiated)

این نوع اسکیزوفرنی اغلب با علائمی مانند بی تفاوتی، بی توجهی و بی احساسی همراه است و باعث می شود که فرد نسبت به دنیای اطراف و موضوعات مختلف علاقه و شوقی  نشان ندهد و مانند افراد سرد ودل مرده رفتار کند.

باقیمانده (Residual)

مشخصه این نوع اسکیزوفرنی معمولاً هذیان و توهم نیست و اغلب شامل رفتارهایی مانند گوشه گیری، کوتاهی در انجام وظیفه، رفتارنامتداول ، بی توجهی به بهداشت و بهداشت شخصی  و ادراکات ناخواسته است.

کاتاتونیک (Catatonic)

فرد مبتلا به اختلال کاتاتونیک میتوانند علائم مختلفی را تجربه کنند. مثل بی حرکتی به این معنی که فرد نمی تواند حرکت کند، صحبت کند یا به محرک ها پاسخ دهد. با این حال، برخی از افراد مبتلا ممکن است حرکات بیش از حد و رفتار خشن  از خود نشان دهند

روش‌های تشخیص اسکیزوفرنی

روش‌های تشخیص اسکیزوفرنی پزشک معالج ضمن مشاهده علائم این اختلال، شرح حال بیمار را می گیرد و ممکن است معاینات فیزیکی خاصی را نیز انجام دهد.برای رد علل دیگرمانند مسمومیت با مواد مخدر یا الکل  ،آزمایش خون وبرای ورم یا  تومور مغزی  سی تی اسکن یا ام آر آی مغز هم برای بیمار درخواست می شود. در واقع  هیچ آزمایش اختصاصی برای تشخیص اسکیزوفرنی وجود ندارد. در صورتیکه دلایل جسمی رد شود ،بیماران  ممکن است به روانپزشک یا روانشناس ارجاع داده شوند. این متخصصان اسکیزوفرنی را از طریق مصاحبه و با استفاده از ابزارهای ویژه برای ارزیابی وضعیت روانی و تجزیه و تحلیل گزارش های علائم و خود ارزیابی ها تشخیص می دهند.

روش درمان اسکیزوفرنی

روش درمان اسکیزوفرنی درمان اسکیزوفرنی به معنای کاستن از  علائم شدید بیماری  و کاهش  احتمال عود یا بازگشت نشانه‌ها است. گزینه های درمانی اسکیزوفرنی عبارت‌اند از: درمان دارویی درمان دارویی اسکیزوفرنی شامل تجویزداروهای ضد روان پریشی است و به تسکین ناخوشایندترین علائم مانند توهم، هذیان و اختلالات روانی کمک می کند. برای آگاهی  داروی مناسب باید به پزشک مراجعه کنید یا از طریق خدمات مشاوره آنلاین دکتر یاب با بهترین متخصصان کشور تماس بگیرید. از جمله محبوب ترین گروه های داروهای مناسب برای این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد: • داروهای ضد روان پریشی • داروهای تثبیت‌کننده اخلاق و رفتار • داروهای ضد افسردگی • ترکیب داروهای نامبرده شده نکته ۱ کلوزاپین تنها داروی  تایید شده توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده  (FDA) برای بهبود علائم اسکیزوفرنی کلوزاپین است. این دارو عمدتاً در موارد مقاوم به درمان استفاده می شود و برای کاهش احتمال خودکشی در برخی از بیماران در معرض خطر تجویز می شود. نکته ۲ حتما توجه داشته باشیئ که دارو فقط با دستور پزشک تجویز شود و مصرف آن زیر نظر وی انجام شود

مراقبت‌های ویژه تخصصی (CSC)

مراقبت تخصصی (CSC) یک روش گروهی است که برای درمان اسکیزوفرنی با  ظهور نشانه های اولیه بیماری ، با ترکیبی از درمان‌های مختلف مانند دارو، مشاوره روان‌شناختی، خدمات اجتماعی، اشتغال و آموزش استفاده می‌شود.  در این ارتباط خانواده بیمار تا حد امکان درگیر این درمان هستند. به یاد داشته باشید که درمان زودهنگام تنها راه دستیابی به موفقیت و توانمندسازی بیمار برای داشتن یک زندگی عادی است

درمان روان‌شناختی

بیشتر موارد، دارو فقط می تواند علائم اسکیزوفرنی را کاهش دهد. اما استفاده از روش های درمانی روانشناختی در کاهش مشکلات رفتاری، روانی، اجتماعی و شغلی ناشی از این بیماری موثر خواهد بود. به این ترتیب بیمار می تواند علائم اولیه را شناسایی کرده، علائم را مدیریت کرده و از شدت اختلال جلوگیری کند. انواع مختلفی از درمان روانشناختی وجود دارد که شامل موارد زیر است:

توان‌بخشی

توانبخشی بیشتر  بر مرکزیت پیشرفت  وتسلط مهارت های  اجتماعی، آموزشی و حرفه ای تلاش دارد  دارد و با هدف ایجاد حس استقلال تا حد امکان برای این بیماران استفاده می شود. اصلاح شناختی اصلاح شناختی به معنای استفاده از راهبردهای مناسب برای جبران مشکلات ناشی از پردازش اطلاعات است..

روان‌درمانی

روان درمانی روندی مستمر است که به بیمار کمک می کند وضعیت فعلی خود را بهتر درک کند و مهارت های  رویا روئی با مشکلات و حل آنها را بیاموزد. مشاوره خانوادگی مشاوره خانواده به بستگان بیمار کمک می کند تا نحوه مقابله، اجتناب و کمک را بیاموزند.

بستری کردن

اکثر بیماران اسکیزوفرنی به صورت سرپایی ارزیابی می شوند و با دارو و مشاوره درمان می شونئ. با این حال، برخی از این افراد ممکن است در بیمارستان بستری شوند. این روش اغلب برای بیمارانی استفاده می شود که احتمال دارد به خود یا دیگران آسیب برسانند و قادر به مراقبت از خود در خانه نیستند.

الکتروشوک درمانی (ECT)

در این روش  بیمار بیهوش شده و درهمبن حالت الکترودهایی به پوست سر بیمار وصل کرده و یک شوک الکتریکی خفیف به مغز فرستاده می شود. دوره الکتروشوک درمانی معمولاً شامل دو تا سه جلسه در هفته است و این روند چندین هفته طول می کشد. با استفاده از این تکنیک،  با گذشت زمان خلق و خوی بیمار به تدریج بهتر می شود. شوک الکتریکی کنترل شده می تواند برسیستم عصبی مغز را اثرگذاشته  و در تسکین علائمی مانند افسردگی و اختلال دوقطبی موثر باشد. این روش درمانی معمولاً زمانی تجویز می شود که دارو یا مشاوره به بیمار کمک نکند..

تحریک عمیق مغز (DBS)

پژوهشگران  در حال بررسی تکنیکی  به نام تحریک عمیق مغز (DBS) هستند و انتظار می رود  با کمک این روش  بتوانند با تحریک نقاط مشخصی  از مغز برخی اختلالات روانی مانند اسکیزوفرنی را کنترل کنند.

سؤالات اسکیزوفرنی

آیا افراد مبتلا به شیزوفرنی خطرناک هستند؟

بر خلاف اینکه  در فیلم های سینمایی و یا رمان های معروف افراد مبتلا به اسکیزوفرنی و بسیاری از اختلالات روانی دیگر به عنوان افراد مخوف و مخاطره آمیز  به نمایش گذاشته می شوند ، این بیماران  معمولاً خشن نیستند و ترجیح می دهند از جامعه و مردم دوری کنند. این افراد تنها زمانی خشونت نشان می دهند که تحت تأثیر الکل یا مواد مخدر باشند یا بر اثر یک عامل بیرونی تهدید یا تحریک شوند. به همان سان خطر آنها تنها متوجه خودشان است زیرا تمایل زیادی به خودکشی دارند..

برای مبتلایان به اسکیزوفرنی چه چشم‌اندازی متصور است؟

با روش های درمانی مناسب، اکثر افراد مبتلا به این بیماری می توانند زندگی مفید و قابل قبولی  داشته باشند. البته این امر عمدتاً به شدت بیماری، روش درمان و طول درمان بستگی دارد. توجه داشته باشید، باید این مسئله را در نظر بگیریم که تحقیقات در زمینه این اختلال و درمان آن در حال انجام است.. بنابراین، تکنیک های جایگزین و موثرتر ممکن است به زودی معرفی شوند. آیا ابتلا به اسکیزوفرنی قابل پیشگیری است؟. روش موثری برای پیشگیری از این بیماری هنوز معرفی نشده است. اما تشخیص زودهنگام و درمان زودهنگام به طور قابل توجهی در کنترل و کاهش احتمال عود بیماری موثر خواهد بود

طول عمر بیماران اسکیزوفرنی چقدر است؟

بر اساس تحقیقات انجام شده، بیماری های روانی، عوارض ناشی از مصرف داروهای مختلف و تمایل به خودکشی می تواند عمر بیماران اسکیزوفرنی را تا 10 سال کاهش دهد.

داروی اسکیزوفرنی چیست؟

تاکنون داروی اختصاصی  برای درمان  این بیماری معرفی نشده است  و اغلب از گروه داروهای  ضد افسردگی، ضد روان پریشی و تثبیت کننده خلق و خو برای درمان این بیناران استفاده شده است .


|
امتیاز مطلب : 171
|
تعداد امتیازدهندگان : 52
|
مجموع امتیاز : 52
سردرد تنشی چیست ؟ 9 درمان خانگی
چهار شنبه 19 ارديبهشت 1403 ساعت 8:40 | بازدید : 200 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )

سردرد تنشی چیست ؟ 9 درمان خانگی

سردرد تنشی (Tension Headache) چیست؟

سردرد تنشی (Tension Headache) نوعی سردرد رایج است که به نور، تهوع و استفراغ حساس نیست. این سردردها دردی ثابت و متقارن در سر دارند. سردردهای تنشی ممکن است مزمن یا گاه به گاه باشند. این سردردها بسیار آزاردهنده و خسته‌کننده هستند. در این مقاله کوتاه، علل سردرد تنشی را به طور خلاصه می‌گوییم. همچنین راه‌های خانگی و سریع برای کم کردن درد را به شما معرفی می‌کنیم. در آخر، می‌گوییم که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید. با ما همراه باشید تا بتوانید سردردهای تنشی را برطرف کنید. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.

سردرد از نوع تنشی در کدام دسته طبقه بندی می­شود؟

سردرد از نوع تنشی در کدام دسته طبقه بندی می­شود؟ سردرد تنشی احساسی است که مثل یک باند فشار دهنده دور سر باشد. علائم سردرد تنشی در اکثر افراد مشابه هستند. نشانه‌های بدنی شامل موارد زیر می‌شود:

  • سردرد به تدریج شروع می‌شود.
  • درد در هر دو سمت سر احساس می‌شود.
  • سردردهای تنشی درد زیاد و طولانی مدت دارند.
  • درد قسمت‌های پشت سر و گردن را نیز شامل می‌شود.
  • این درد معمولا خفیف و متوسط است و شدید نیست.

برای تشخیص دقیق سردردهای تنشی با پزشک متخصص مغز و اعصاب مشاوره کنید؛ چون این سردردها مثل سایر مشکلات جسمی و بیماری‌ها است.

افسردگی و سردرد تنشی

. سردرد تنشی ممکن است با افسردگی همراه باشد. این نوع سردرد از افسردگی ناشی می‌شود و سردرد تنشی ثانویه نام دارد. سردرد تنشی و عصبی با استرس، اضطراب و احساسات منفی مرتبط هستند. بسیاری از بیمارانی که سردردهای تنشی (tension_type headaches) دارند، افسردگی و اضطراب بیشتری نسبت به سایرین دارند. براساس تحقیقاتی که در کره‌جنوبی انجام شده، این بیماران نسبت به کسانی که سردرد تنشی (TTH) ندارند، افسردگی و اضطراب بیشتری دارند. می‌توان گفت سردرد تنشی مزمن یکی از علائم افسردگی است. پزشک متخصص مغز و اعصاب می‌تواند داروهای ضدافسردگی برای شما تجویز کند. داروهای SSRI برای درمان سردردهای تنشی مفید هستند. این داروها باعث می‌شوند که هورمون سروتونین در مغز تعادل بیابد. هورمون سروتونین کمک می‌کند که با استرس مقابله کنید.

جلوگیری از سردرد تنشی بهتر از درمان است

جلوگیری از سردرد تنشی بهتر از درمان است سردرد تنشی باعث می‌شود که درد در دیگر بخش‌های بدن بیشتر حس شود. به این معنی که تحمل درد در دیگر نقاط بدن کمتر می‌شود.. سردرد تنشی همچنین دارای ریشه ژنتیکی یا موروثی است. سردرد تنشی به دلیل تحریکات محیطی و شرایط مختلف ایجاد می‌شود.   سیاتیک چیست ؟ علائم و روش های درمان آنبیشتر بخوانید:سیاتیک چیست؟ علائم و روش های درمان آن

برخی از این عوامل سردرد تنشی عبارتند از:

  • استرس
  • نوشیدنی‌های الکلی
  • خستگی
  • خشکی چشم‌ها
  • فشار به چشم‌ها
  • مصرف دخانیات
  • سرماخوردگی یا آنفولانزای ویروسی
  • میگرن
  • عفونت سینوس‌ها
  • کافئین زیاد یا اعتیاد به کافئین
  • استرس روانی
  • کم‌آبی بدن و کمبود مایعات
  • خواب ناکافی
  • رها کردن وعده غذایی
  • وضعیت بدنی نامناسب

درمان خانگی سردرد تنشی

اگر سردرد تنشی دارید، بهتر است به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید. ولی برای کمک به خودتان، می‌توانید این کارها را انجام دهید. این کارها همه سردردهای تنشی را از بین نمی‌برند، ولی می‌توانند تعداد آن‌ها را کم کنند:

  1. هر روز در یک زمان مشخص بخوابید و بیدار شوید
  2. هر روز حداقل نیم ساعت ورزش کنید تا سردرد تنشی را کاهش دهید
  3. سه وعده غذای اصلی را در روز بخورید و هیچ کدام را، مخصوصا صبحانه، از قلم نیندازید
  4. از چیزهایی که سردرد تنشی را بدتر می‌کنند دوری کنید؛ مثل غذاهای چرب و سنگین یا خواب کم
  5. استراحت کنید و در جایی ساکت و تیره بخوابید مدیریت استرس (با یوگا، ماساژ یا مدیتیشن)
  6. پد سرد یا گرم را روی سرتان بگذارید و ۵ تا ۱۰ دقیقه نگه دارید
  7. با آب گرم دوش بگیرید تا عضلاتتان را شل کنید و بدنتان را آرام بخشید
  8. از نگاه کردن زیاد به صفحه نمایش خودداری کنید تا چشم‌هاتان را محافظت کنید
  9. وقتی می‌نشینید یا خم می‌شوید، بدنتان را در وضعیت صحیح قرار دهید

درمان سردرد تنشی در طب سنتی

درمان سردرد تنشی در طب سنتی نکته اول: چای، قهوه، نسکافه و نوشابه می‌توانند باعث اعتیاد شوند. این نوشیدنی‌های کافئین دار باعث افزایش سردرد تنشی می‌شوند. نکته دوم: به جای نوشیدنی‌های کافئین دار، نوشیدنی‌های گیاهی را امتحان کنید. این کار هم برای رفع سردرد و هم برای درمان مشکلات دیگر مفید است. چند نوشیدنی گیاهی که آماده کردنشان زمان کمی می‌برد.

  • چای بابونه که برای سردرد تنشی خوب است
  • چای دارچین که برای سردرد تنشی مفید است
  • چای سبز که برای سردرد تنشی سودمند است
  • چای زنجبیل که برای سردرد تنشی موثر است
  • چای ماسالا که برای سردرد تنشی کارآمد است

تسکین فوری درد تنشی؛ استفاده از مسکن

اگر سردرد تنشی دارید، می‌توانید از مسکن‌های استامینوفن، ایبوپروفن و آسپیرین استفاده کنید. این داروها بدون نیاز به نسخه پزشک در داروخانه‌ها موجود هستند. ولی مسکن‌ها را زیاد مصرف نکنید. چون ممکن است باعث اعتیاد شوند. اینطوری اگر دوباره سردرد تنشی داشته باشید، مسکن‌ها کار نکنند یا حتی سردرد را بیشتر کنند. پس بدون مسکن‌ها هم بتوانید سردرد تنشی را کنترل کنید. اگر می‌خواهید به پزشک مغز و اعصاب بروید، می‌توانید با بهترین پزشک منطقه‌تان وقت بگیرید. گاهی سردردهای تنشی خیلی شدید می‌شوند که مسکن‌ها جواب نمی‌دهند؛ در این مواقع پزشک متخصص بر اساس تشخیص صحیح داروهای دیگری به شما می‌دهد، مثل این داروها:

  • ضدافسردگی های سه حلقه‌ای
  • بتا بلاکرها
  • سدیوم دیوال پرواکس
  • ایندومتاسین
  • کتورولاک، یک نوع مسکن
  • ناپروکسن

اگر این داروها هم کافی نباشند، قرص برای سردرد تنشی متفاوت از مسکن‌ها می‌شود. در این حالت پزشک آرامبخش عضلانی به شما می‌دهد. این آرامبخش‌ها باعث می‌شوند که ماهیچه‌های سر و گردن شما اسپاسم نگیرند.

سوالات رایج در حوزه­ی سردرد تنشی

  • ایا افراد دارای سردرد تنشی را  خطری تهدید می­کند؟ اگر سردرد تنشی همیشگی شود و با دارو دارو و تغییر روش زندگی خوب نشود، نشانه یک بیماری شدید است.
  • سردرد تنشی تا چه زمانی طول می کشد؟ سردرد تنشی از نیم ساعت تا چند روز پشت سر هم می‌تواند ادامه داشته باشد. ممکن است درد قطع شود و دوباره شروع شود.
  • سردرد تنشی چیست و چه ویژگی های دارد؟ سردرد تنشی در هر دو طرف سر، گردن و پشت سر شما را درد می‌کند. این دردها معمولا به خاطر تنش، استرس و محیط پیرامون شما هستند.

|
امتیاز مطلب : 159
|
تعداد امتیازدهندگان : 52
|
مجموع امتیاز : 52
راه های بازنویسی محتوا
سه شنبه 18 ارديبهشت 1403 ساعت 16:7 | بازدید : 199 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )


محتوای بازنویسی شده را با استفاده از تکنیک های بازنویسی محتوا بنویسید

نوشتن محتوای متنی به تکنیک های خاصی نیاز دارد. یادگیری تکنیک‌های بازنویسی محتوا، نویسنده را قادر می‌سازد تا محتوای مؤثری خلق کند. پیروی از این شیوه ها برای ایجاد محتوای عاری از حق چاپ مهم است. قبلاً در مورد سئو و بهینه سازی وب سایت صحبت کرده ایم، پس اهمیت آن را دست کم نگیرید.

1- درک جملات و بازنویسی محتوای متن:

برای بازنویسی هوشمندانه محتوا، نویسنده باید جمله را با دقت بخواند و درک جمله را بازنویسی کند. حفظ ایده ها هنگام بازنویسی محتوای متن بسیار مهم است. حفظ معنای اصلی، حفظ روح متن اصلی هنگام بازنویسی است.

2- یافتن ایده های اصلی و تولید محتوای جدید: نویسنده با خواندن متن اصلی محتوا اطلاعات دقیقی از محتوای متن به دست می آورد و شروع به ایده پردازی می کند. یک نویسنده با ایجاد یک ایده شروع به نوشتن یک متن جدید می کند. هنگام تبدیل به یک قالب متن جدید، محتوای کلی اصلی حفظ می شود.

3- ترتیب دید را تغییر دهید

متن اصلی را دوباره بنویسید زیرا ترتیب پاراگراف تغییر کرده است. نویسنده کمی ساختار محتوا را تغییر داده و ترتیب پاراگراف ها را تغییر می دهد. یکی از راه های بازنویسی متن، مرتب کردن مجدد پاراگراف ها است که از نظر سئو یا بهینه سازی وب سایت چندان جالب نیست. توصیه می کنیم فقط زمانی از این روش استفاده کنید که اجتناب ناپذیر است.

4- استفاده از مدل های متنی دیگر:

نویسندگان علاوه بر نوشتن محتوای متنی، از محتوای ویدئویی، محتوای صوتی، تصاویر و اینفوگرافیک نیز استفاده می کنند. در محتوای متنی از مواد دیگری استفاده شده است.

• بازنویسی با ابزارهای موجود

یکی از راه های بازنویسی محتوا، استفاده از ابزارهای موجود است. نویسنده مطالب را در وب سایت آپلود می کند و با یک کلیک مطالب را بازنویسی می کند. ابزارهای موجود عبارتند از Rewrite Tool، Rewrite Tool، Smallsetools.com، Duplicatechecker.com، Essay-Rewriter، seowgon.com، rewriteguru.com.

، rewriter.tools و spinbot.com ذکر شده است. تمامی این ابزارها در گوگل موجود است و کاربران می توانند متن محتوای مورد نظر را کپی کرده و در این سایت ها پیست کنند. با زدن یک دکمه، متن در کمترین زمان ممکن بازنویسی می شود و کاربر می تواند به آن دسترسی داشته باشد. البته بهتر است نویسنده بعد از بازنویسی مقاله را اصلاح کند.


|
امتیاز مطلب : 177
|
تعداد امتیازدهندگان : 57
|
مجموع امتیاز : 57
آلزایمر چیست؟ علائم و روش‌های درمان آن
دو شنبه 17 ارديبهشت 1403 ساعت 15:53 | بازدید : 182 | نوشته ‌شده به دست متن ناب | ( نظرات )

آلزایمر چیست؟ علائم و روش‌های درمان آن

آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر یک بیماری ناشی از اختلال مغز است که می‌تواند باعث از دست رفتن حافظه کوتاه مدت و طولانی مدت، کاهش تمرکز و کاهش مهارت‌های تفکر شود. این بیماری به مرور زمان پیشرفت می‌کند و می‌تواند توانایی انجام ساده‌ترین کارها را نیز از افزایش بگیرد. افرادی که مبتلا به این بیماری هستند علائم خاصی را تجربه می‌کنند که توجه به آن‌ها به تشخیص به موقع این بیماری کمک می‌کند. این بیماری در حال حاضر سن مشخصی ندارد و حتی ممکن است افراد در سنین 30 الی 60 سالگی به آلزایمر زودرس مبتلا شوند که بسیار نادر است. در این مقاله قصد داریم هر آن چیزی که نیاز است در مورد بیماری آلزایمر بدانید را به شما توضیح دهیم. بهترین راه برای مقابله، پیشگیری و درمان این بیماری، بالا بردن اطلاعات در آن است. پس این مقاله جامع در مورد آلزایمر را از دست ندهید. این مطلب جنبه آموزشی و اطلاع رسانی دارد، در صورت مشکل به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنید.

دلایل ابتلا به آلزایمر

تا به امروز به طور دقیق مشخص نشده است که دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر چیست؛ اما به طور کلی، زمانی که پروتئین‌های مغز مانند همیشه عمل نکنند و کار سلول‌های مغزی که نورون‌ها نامیده می‌شوند، مختل شود؛ احتمال بروز یک‌سری رویدادها افزایش پیدا می‌کند و ارتباط میان نورون‌ها از دست می‌رود. این موضوع در نهایت منجر به مرگ سلول‌های مغزی می‌شود و اختلالات زیادی را در مغز به وجود می‌آورد. با توجه به تحقیقات انجام شده مشخص شده است که دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر می‌تواند ترکیبی از عوامل محیطی، ژنتیک و سبک زندگی باشد که همگی می‌توانند در طول زمان بر عملکرد مغز تاثیر بگذارند. در کمتر از 1 درصد از موارد مبتلا به بیماری آلزایمر، این بیماری ناشی از تغییرات ژنتیکی است که در چنین شرایطی این بیماری در سنین پایین‌تر شروع می‌شود. رشد بیماری آلزایمر سال‌ها قبل از نشان دادن اولین علائم آلزایمر شروع می‌شود. در ابتدا ناحیه‌ای از مغز که حافظه را کنترل می‌کند، درگیر می‌شود و نورون‌های آن ناحیه از بین می‌روند. سپس به مرور زمان مغز کوچک می‌شود و دیگر آن عملکرد اولیه را ندارد. بنابراین به طور خلاصه می‌توان دلایل احتمالی ابتلا به آلزایمر را به صورت زیر بیان کرد:

  • تغییرات مرتبط با افزایش سن: یک‌سری تغییراتی مرتبط با افزایش سن به وجود می‌آیند که باعث کوچک شدن مغز، بروز التهاب و آسیب در رگ‌های خونی می‌شوند. این تغییرات می‌توانند به نورون‌ها آسیب وارد کنند و سایر سلول‌های مغز را نیز تحت تاثیر قرار گیرند.
  • تغییرات در ژنتیک: ممکن است تغییراتی که در ژن‌ها وجود دارند به یکی از اعضای خانواده منتقل شوند. هر دو بیماری آلزایمر زودرس و دیررس می‌توانند به علت ژنتیک رخ بدهند.
  • سبک زندگی: آلزایمر بیماری است که به دلیل تغییر در سبک زندگی رخ می‌دهد. قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها، بیماری‌های قلبی و عروقی، فشار خون بالا، دیابت و چاقی و ابتلا به سکته مغزی و قلبی احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

علائم ابتلا به آلزایمر

علائم ابتلا به آلزایمر

مهم‌ترین و اصلی‌ترین علامتی که نشان دهنده این بیماری است، از دست دادن حافظه می‌باشد. مشکل در یادآوری رویدادها و مکالمات اخیر از نشانه‌های این بیماری در ابتدای ابتلا هستند و به مرور زمان علائم این بیماری بدتر می‌شوند و علائم دیگری نیز با پیشرفت بیماری ایجاد خواهد شد. در ابتدا افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، ممکن است مشکلاتی در به خاطر سپردن چیزهای مختلف داشته باشند. با تشدید علائم آلزایمر، کم کم اطرافیان نیز متوجه علائم این بیماری می‌شوند و تغییرات به وجود آمده را حس می‌کنند. علائم ابتلا به بیماری آلزایمر می‌تواند در گروه‌های مختلفی طبقه‌بندی شود که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

از دست دادن حافظه

همه افراد ممکن است در برخی از مواقع دچار نقص حافظه شوند؛ اما افرادی که مبتلا به بیماری آلزایمر هستند، متوجه تشدید علائم از دست دادن حافظه خواهند شد. با گذشت زمان از دست دادن حافظه می‌تواند بر عملکرد افراد در محل کار یا خانه تاثیر زیادی داشته باشد. این دسته از افراد ممکن است با مشکلات زیر مواجه باشند.

  • تکرار کردن جملات و سوالات بارها و بارها
  • فراموش کردن مکالمات، رویدادها و قرارها
  • قرار دادن وسایل در جاهای اشتباه
  • گم شدن در جاهای آشنا
  • فراموش کردن نام اعضای خانواده و اشیاء روزمره
  • مشکل در به یاد آوردن کلمات مناسب برای وسایل مختلف
  • عدم امکان شرکت در مکالمات و بیان افکار به صورت موثر

مشکل در تفکر و استدلال

بیماری آلزایمر می‌تواند باعث ایجاد مشکل در تمرکز و قدرت تفکر به خصوص در مفاهیم انتزاعی مانند اعداد شود. این دسته از افراد قادر به انجام کارهای خاصی به طور همزمان نیستند. کارهای مربوط به امور مالی مانند بررسی موجودی دسته چک‌ها، پرداخت به موقع حساب‌ها و … برای آن‌ها مشکل است.

مشکل در قضاوت و تصمیم گیری

بیماران مبتلا به آلزایمر ممکن است قدرت تصمیم گیری محدودی داشته باشند و دیگر مانند گذشته نتوانند در موقعیت‌های خاص روزمره قضاوت معقول داشته باشند. به طور مثال یک فرد ممکن است در محیط‌های اجتماعی انتخاب‌های نامناسبی داشته باشد. یا اینکه برای یک آب و هوای خاص به صورت نامناسب لباس بپوشد. قدرت مواجهه با شرایط خاص در افراد مبتلا به بیماری آلزایمر سخت‌تر می‌شود. به طور مثال آن‌ها نمی‌دانند که باید چگونه در هنگام سوختن غذا روی اجاق گاز رفتار کنند یا اینکه تصمیم‌گیری در هنگام رانندگی برای آن‌ها سخت می‌شود. آن‌ها ممکن است برای انجام کارهای ساده مانند لباس پوشیدن، حمام کردن و یا رفتن به سرویس بهداشتی نیز دچار مشکل شوند.

تغییرات در شخصیت و رفتار

تغییراتی که در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر رخ می‌دهد، می‌تواند روی خلق و خو و رفتار افراد تاثیر زیادی داشته باشد. به طوری که معمولا افراد مبتلا به آلزایمر تغییرات زیر را در شخصیت و رفتار خودشان احساس می‌کنند.

  • افسردگی
  • از دست دادن علاقه به فعالیت‌های مختلف
  • نوسانات خلقی
  • گوشه گیر شدن و عدم حضور در اجتماع
  • تغییرات در عادات خواب
  • خشم و پرخاشگری
  • از دست دادن مهارت‌ها
  • هذیان گویی

آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟

آیا آلزایمر قابل پیشگیری است؟

اگرچه هنوز علت بروز بیماری آلزایمر به طور دقیق مشخص نشده است، اما این بیماری می‌تواند در اثر عوامل محیطی و ژنتیکی رخ دهد و به همین واسطه علائم متفاوتی را نیز به همراه دارد. واقعیت این است که پیشگیری از بیماری آلزایمر به سادگی امکان‌پذیر نیست. چون این بیماری در اثر ژنتیک و سیر طبیعی پیری رخ می‌دهد و نورون‌های مغزی را فعال می‌کند. با این حال سبک زندگی سالم می‌تواند تاثیر زیادی در پیشگیری از این بیماری داشته باشد. افرادی که زندگی سالم، به همراه ورزش روتین دارند و غذاهای مفید و غنی از آنتی اکسیدان‌های مختلف را میل می‌کنند، می‌توانند از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کنند. انجام ورزش‌های مغزی، داشتن شغل مناسب، عدم حضور در آلاینده‌های هوا و … نیز به پیشگیری از این بیماری کمک شایانی می‌کنند.

برای جلوگیری از پیشرفت آلزایمر چه باید کرد؟

برای جلوگیری از پیشرفت آلزایمر چه باید کرد؟

در حال حاضر علم در حال پیشرفت زیادی در زمینه کاهش ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر است و شواهد مختلفی را از تاثیر سبک زندگی سالم بر روی این بیماری ارائه کرده است. طبق مطالعات انجام شده، به نظر می‌رسد که ورزش منظم و مدیریت فشار خون می‌تواند خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد. همچنین شواهد علمی زیادی وجود دارند که نشان می‌دهند رفتارهای سالم که باعث پیشگیری از سرطان، بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت می‌شوند؛ می‌توانند خطر زوال عقل را نیز کاهش دهند. اقدامات زیر می‌توانند برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری موثر باشند.

کاهش استرس

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توانید برای پیشگیری از آلزایمر انجام دهید، کاهش استرس است. استرس خود عاملی برای مختل شدن عملکرد مغز است. اگر در طول روز استرس شدیدی را تجربه می‌کنید، ممکن است نیاز به مراجعه به یک روانشناس داشته باشید.

داشتن خواب کافی و منظم

داشتن خواب منظم و کافی می‌توان باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری فراموشی شود و به عملکرد بهتر مغز کمک کند. بنابراین حداقل هر شب به مدت 7 الی 9 ساعت بخوانید.

دوری از دخانیات

اگر سیگار می‌کشید، بهتر است که برای جلوگیری از زوال عقل از سیگار یا دخانیات دیگر استفاده نکنید و علاوه بر آن به سلامت قلب و ریه خودتان توجه ویژه‌ای داشته باشید.

کنترل بیماری‌های زمینه‌ای

در صورت داشتن بیماری‌های زمینه‌ای همچون دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا و مشکلات قلبی و عروقی، حتما برای درمان آن‌ها اقدام کنید. در صورت درمان چنین بیماری‌هایی، احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر نیز کاهش پیدا می‌کند.

داشتن رژیم غذایی سالم

غذاهای تازه، روغن‌های مفید و غنی از ترکیبات مغذی از جمله روغن زیتون و کنجد، غذاهای دریایی و دارای چربی‌های اشباع می‌توانند به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک زیادی کنند. غذاهایی که حاوی ویتامین E و چربی‌های امگا 3 هستند، می‌توانند به درمان آلزایمر کمک کنند.

داشتن زندگی اجتماعی فعال

فعالیت در اجتماع و معاشرت با دیگران، می‌تواند بهترین راهکار برای درمان بیماری آلزایمر باشد. با دوستان و عزیزان خودتان در ارتباط باشید و یک زندگی اجتماعی فعال و بدون سکون داشته باشید.

ورزش کردن روزانه

مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از آلزایمر ورزش کردن است. هر روز ورزش منظم داشته باشید. سعی کنید که ورزش‌هایی که به آن‌ها علاقه‌مند هستید را به صورت روزانه انجام دهید تا هم روحیه بهتری داشته باشید، هم عملکرد قلب و مغز خودتان را بهبود ببخشید.

انجام ورزش‌های مغزی

برای جلوگیری از ابتلا به زوال عقل، باید از مغز خودتان کار بکشید. بازی‌های فکری انجام دهید و به طور مدام در حال یادگیری چیزهای جدید باشید. تمرین حفظ کردن انجام دهید. کارهای مختلفی همچون رقصیدن، شطرنج و تخته نرد را به صورت روزانه انجام بدهید. نواختن موسیقی نیز می‌تواند به شما برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند.

در حین آلزایمر چه اتفاقی برای مغز می‌افتد؟

در حین آلزایمر چه اتفاقی برای مغز می‌افتد؟

تغییرات میکروسکوپی در مغز مدت‌ها قبل از اینکه اولین علامت آلزایمر را مشاهده کنید، رخ می‌دهد. مغز ما دارای 100 میلیارد سلول عصبی به نام نورون است که هر یک از سلول‌های عصبی می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا یک شبکه ارتباطی خاصی را در مغز شکل بدهند. هر گروه از سلول‌های عصبی وظایف خاصی را برعهده دارند. بعضی از آن‌ها درگیر تفکر، یادگیری و به خاطر سپردن هستند و بعضی دیگر به انسان برای بو کردن، شنیدن و دیدن کمک می‌کنند. سلول‌های مغزی مانند یک کارخانه عمل می‌کنند. اطلاعات را دریافت و پردازش می‌کنند و اطلاعات اضافی را دور می‌ریزند. در صورتی که عملکرد این کارخانه‌ها در مغز مشکل پیدا کند، سلول‌های مغزی نمی‌توانند عملکرد مناسبی داشته باشند. زمانی که یک سری از سلول‌های مغزی به دلیل ابتلا به آلزایمر به درستی عمل نمی‌کنند، عملکرد سایر سلول‌های مغزی نیز دچار مشکل می‌شود. با گسترش آسیب در مغز، سلول‌ها توانایی خودشان را برای انجام وظایف خود از دست می‌دهند و در نهایت می‌میرند و تغییرات غیرقابل بازگشت در مغز ایجاد می‌شوند. دانشمندان معتقد هستند که پلاک‌ها و گره‌ها نقش مهمی در ابتلا به بیماری آلزایمر دارند. در واقع این پلاک‌ها و گره‌ها هستند که به نوعی باعث مسدود کردن ارتباط بین سلول‌های عصبی و اختلال در فرآیندهای سلول‌ها می‌شوند. تخریب و مرگ سلول‌های عصبی باعث نارسایی حافظه، تغییرات شخصیتی، مشکلات مختلف برای انجام کارهای روزانه و مشاهده علائم بیماری آلزایمر می‌شود.

چه انتظاری باید از فرد مبتلا به آلزایمر داشت؟

چه انتظاری باید از فرد مبتلا به آلزایمر داشت؟

فرد مبتلا به بیماری آلزایمر فقط مسائل مختلف را فراموش نمی‌کند، بلکه با مشکلات مختلف دیگری نیز مواجه می‌شود که شناخت آن‌ها به افراد مراقبت کننده از بیماران مبتلا به آلزایمر کمک زیادی می‌کند. واقعیت این است که باید انتظار پیشرفت بیماری آلزایمر را در افراد مبتلا به این بیماری داشته باشید. این بیماری به مرور زمان رشد می‌کند و حتی باعث می‌شود که توانایی فرد برای انجام کارهای مختلف تحت تاثیر قرار گیرد. افراد مبتلا به بیماری آلزایمر ممکن است کم کم توانایی خودشان را برای انجام تصمیم‌گیری از دست بدهند. آن‌ها ممکن است قادر به برنامه ریزی برای غذا پختن، حمام رفتن و … نداشته باشند. در هنگام رانندگی و انجام کارهای فکری آن‌ها نمی‌توانند به صورت آنی عمل کنند و احتمالا با مشکل مواجه می‌شوند. کم کم قدرت تمرکز برای انجام کارهای روزمره نیز در این دسته از افراد کاهش پیدا می‌کند و ممکن است دیگر بیماران مبتلا به آلزایمر قادر به انجام کارهای روزمره خودشان نباشند. علاوه بر اینکه بیماران مبتلا به آلزایمر توانایی به یاد آوردن بسیاری از چیزها را ندارند، ممکن است با مشکلات دیگری نیز مواجه شوند. پرخاشگری و روحیه نامناسب از جمله مشکلاتی هستند که در اثر ابتلا به این بیماری رخ می‌دهند. علاوه بر این موارد ممکن است بیماران به دلیل کمبود اعتماد به نفس با مشکلاتی همچون افسردگی نیز مواجه شوند و دیگر از نظر روحی نیز نتوانند با بیماری خود مقابله کنند. در این میان انجام هر اقدامی توسط فرد مبتلا به این بیماری طبیعی است؛ چون در اثر شدت گرفتن بیماری برخی از کارها دست افراد مبتلا به بیماری آلزایمر نمی‌باشد.

آلزایمر چگونه زندگی روزمره ما را تغییر می‌دهد؟

آلزایمر چگونه زندگی روزمره ما را تغییر می‌دهد؟

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که آلزایمر فقط به معنای فراموشی است و افرادی که این بیماری را تجربه می‌کنند، در معرض فراموشی قرار می‌گیرند؛ اما واقعیت این است که با پیشرفت این بیماری کم کم سلول‌های مغزی توانایی خودشان را برای انجام کارهای مختلف از دست می‌دهند و نمی‌توانید مانند گذشته روی امور مختلف تمرکز کنید. ممکن است قادر به انجام چند کار به صورت همزمان نباشید. خستگی جسمی و روحی از جمله علائم این بیماری هستند که در اثر کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس رخ می‌دهند. بیماری آلزایمر درد جسمی را به همراه ندارد و می‌توانید مهارت‌های خاصی را مانند آواز خواندن، انجام کارهای روزمره معمولی و … را حتی با وجود ابتلا به این بیماری در خودتان حفظ کنید. خلاصه بگوییم که آلزایمر با وجود اینکه یک بیماری نگران‌کننده است؛ اما اگر بتوانید به درستی آن را با دارو، سبک زندگی سالم، ورزش و … مدیریت کنید، می‌توانید به زندگی عادی خودتان ادامه دهید. فقط کافیست که با این بیماری کنار بیایید و همواره سعی در مقابله با آن داشته باشید.

آیا ورزش کمکی به درمان آلزایمر می‌کند؟

تحقیقات انجام شده نشان می‌دهند که ورزش منظم می‌تواند خطر ابتلا به بیماری زوال عقل را حدود 28 درصد کاهش دهد. با این حال اینکه ورزش چه تاثیری روی درمان بیماری آلزایمر دارد به طور دقیق مشخص نیست؛ اما همانطور که اشاره کردیم برای جلوگیری از تشدید علائم آلزایمر، احساس مفید بودن در اجتماع بسیار مهم است که این احساس می‌تواند با ورزش کردن بدست بیاید.   سیاتیک چیست ؟ علائم و روش های درمان آنبیشتر بخوانید:سیاتیک چیست؟ علائم و روش های درمان آن افرادی که به صورت روزانه ورزش جسمی دارند، به سلامت بدنی خودشان کمک زیادی می‌کنند. تمرکز را در ذهن و مغز افزایش می‌دهند و علائم افسردگی ناشی از آلزایمر و فراموشی را نیز کاهش می‌دهند. بنابراین افرادی که مبتلا به این بیماری هستند، بهتر است که در کنار مصرف غذاهای مفید و پر از ویتامین و آنتی اکسیدان‌های مختلف، از ورزش کمک بگیرند و به صورت روزانه ورزشی که دوست دارند را انجام دهند.

آلزایمر چگونه درمان می‌شود؟

آلزایمر چگونه درمان می‌شود؟

تا به امروز به طور دقیق مشخص نشده است که چگونه می‌توان آلزایمر را به عنوان یک بیماری ناشی از مرگ سلول‌های مغزی درمان کرد. اکثر روش‌های درمانی بیماری آلزایمر در حال حاضر بیشتر روش‌های کنترل این بیماری هستند و بهتر است که افراد مبتلا به این بیماری این واقعیت را بپذیرند که برای درمان راهی به غیر از کنترل و مدیریت علائم این بیماری ندارند. بهترین روش‌های درمان آلزایمر، روش‌هایی‌اند که بتوانند علائم این بیماری را کنترل کنند و از شدت گرفتن علائم آلزایمر جلوگیری کنند. مصرف داروهای مناسب، رعایت رژیم غذایی خوب و همچنین انجام ورزش می‌توانند به درمان این بیماران کمک کنند. در ادامه شما را با روش‌های درمان آلزایمر آشنا می‌کنیم تا اگر مبتلا به این بیماری هستید یا یکی از عزیزان شما در معرض خطر ابتلا به این بیماری هستند، بتوانید علائم آن‌ها را کنترل کنید.

درمان آلزایمر با داروها

داروها می‌توانند علائم ناشی از کاهش عملکرد حافظه و تغییرات شناختی را بهبود ببخشد. در حال حاضر دو نوع دارو برای درمان آلزایمر مورد استفاده قرار می‌گیرند که هر کدام عملکرد متفاوتی دارند.

مهار کننده‌های کولین استراز

این داروها می‌توانند سطح ارتباط سلول‌های مغزی را با یکدیگر تقویت کنند. در واقع این سلول‌ها مانند یک پیام رسان شیمیایی عمل می‌کنند و می‌توانند در اثر بیماری آلزایمر در مغز تحلیل بروند. معمولا افرادی که این داروها را مصرف می‌کنند، علائم بهبودی جزئی را در خود مشاهده می‌کنند. این داروها می‌توانند علائم رفتاری مختلف مانند بی قراری، افسردگی و … را نیز کاهش دهند.

  ممانتین

دسته دیگری از داروهای موجود برای درمان آلزایمر، ممانتین‌ها هستند. این دارو می‌تواند پیشرفت علائم بیماری آلزایمر را از متوسط تا شدید کندتر کند. گاهی اوقات این دارو در ترکیب با مهار کننده‌های کولین استراز مصرف می‌شوند تا اثربخشی خوبی برای درمان افراد مبتلا به بیماری آلزایمر داشته باشد.

 کنترل بیماری آلزایمر در یک محیط امن و حمایتی

بهترین روش درمانی بیماری آلزایمر این است که محیطی امن و حمایتی برای فرد مبتلا به آلزایمر به وجود آورده شود. مراقبین بیمار باید بتوانند روتین زندگی فرد بیمار را حفظ کنند و به او برای داشتن یک سبک زندگی سالم به همراه رژیم غذایی مناسب کمک کنند. این اقدامات می‌توانند به مدیریت علائم بیماران مبتلا به آلزایمر کمک زیادی کنند که از جمله این اقدامات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یک چک لیست روزانه برای پیگیری دوزهای مصرف داروها تعیین کنید تا بیماران بتوانند راحت‌تر داروهای مورد نیاز روزانه خود را مصرف کنند.
  • سعی کنید که بار انجام امور مالی و مدیریت آن‌ها را روی دوش افراد مبتلا به آلزایمر نگذارید.
  • روی تلفن همراه فرد مبتلا به آلزایمر یک برنامه برای ردیابی موقعیت مکانی داشته باشید.
  • از یک تقویم یا تخته سفید برای پیگیری برنامه‌های روزانه فرد استفاده کنید و عادات فرد را نیز مورد بررسی قرار دهید.
  • محیط خانه را امن کنید. وسایلی که باعث ایجاد شلوغی شده‌اند را حذف کنید. فرش‌های ایمن روی زمان قرار دهید و نرده‌های محکمی را برای پله‌ها و حمام‌ها نصب کنید.
  • تعداد آینه‌های داخل منزل را کاهش دهید؛ چون افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است تصاویر موجود در آینه را گیج کننده و ترسناک ببینند.
  • مطمئن شوید که فرد مبتلا به آلزایمر کارت شناسایی همراه دارد تا در صورت گم شدن او، بتوانید او را پیدا کنید.
  • عکس‌های قدیمی و اشیاء معنی‌دار را در اطراف منزل نگهدارید و اجازه دهید تا فرد مبتلا به آلزایمر با نگاه کردن به آن‌ها یاد گذشته بیفتد.

نقش فرد مراقبت کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر

نقش فرد مراقبت کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر فرد مراقبت کننده از بیمار مبتلا به آلزایمر تاثیر زیادی روی رفتارها، نظرات و همچنین کیفیت زندگی بیمار دارد. افرادی که بتوانند به خوبی با بیماران برخورد کنند، می‌توانند روحیه آن‌ها را بهبود ببخشند و از طرفی کیفیت زندگی خود و عزیزان خودشان را افزایش می‌دهند. با توجه به اهمیت نقش مراقبت کننده از بیمار مبتلا به بیماری فراموشی، لازم است که مراقبت‌کنندگان از راهکارهای مناسب برای ارائه خدمات بهتر به بیماران کمک بگیرند تا بتوانند مسئولیت خود را به بهترین شکل اجرا کنند. در ادامه به نقش افراد مراقبت کننده از بیماران مبتلا به آلزایمر اشاره می‌کنیم و راهکارهای مفید برای ارائه مراقبت‌های بهتر به این بیماران را توضیح می‌دهیم.

1.     یادگیری در مورد بیماری آلزایمر

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که باید برای ارائه خدمات بهتر به بیماران آلزایمر انجام دهید، این است که در مورد این بیماری بیشتر بدانید. این بیماری یک بیماری پیشرونده است که علائم آن به مرور زمان بدتر می‌شوند و ممکن است احساس کنید که دائما با چالش‌های جدیدی مواجه هستید. درک در مورد این بیماری و اینکه باید چه انتظاراتی از فرد بیمار داشته باشید، به شما برای مراقبت از بهتر بیمار کمک می‌کنند. بنابراین حتما مطالعه بیشتری در مورد این بیماری، مراحل تشدید آن و راه‌های جلوگیری از تشدید آن بخوانید تا بتوانید راحت‌تر به این بیماران کمک کنید.

2.     ایجاد روتین مناسب برای بیمار

یکی از راه‌های مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر برای کاهش علائم این بیماری، ایجاد یک روتین مناسب است. سعی کنید که یک روتین روزانه ثابت برای تقویت حس آشنایی فرد مبتلا به این بیماری استفاده کنید. بیماران مبتلا به فراموشی نمی‌توانند مانند افراد عادی با شرایط جدید خود را تطبیق دهند. به همین خاطر اعمال تغییرات تدریجی می‌تواند بسیار به آن‌ها کمک کند تا زندگی آرام‌تر و باکیفیت‌تری داشته باشند.

3.     برنامه‌ریزی برای انجام فعالیت‌ها

برای اینکه بتوانید راحت‌تر از عزیز خودتان که مبتلا به بیماری آلزایمر است مراقبت کنید، باید برای انجام فعالیت‌ها برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشید. به طور مثال برای گوش دادن موسیقی، ورزش کردن، پیاده روی رفتن و یا تمرین روزانه یک برنامه روزانه داشته باشید. در این صورت هم به خودتان هم به فرد مبتلا به این بیماری کمک خواهید کرد.

4.     داشتن ارتباط مداوم

یکی از بدترین عوارض بیماری آلزایمر برای افراد مبتلا، کاهش توانایی این افراد به برقراری ارتباط است. اگرچه این مشکل می‌تواند در همه افراد مبتلا به بیماری آلزایمر رخ بدهد، اما این موضوع نباید باعث شود تا افراد و اعضای خانواده ارتباط خودشان را با بیمار کاهش دهند. افراد بیمار ممکن است در به خاطر سپردن برخی از کلمات خاص مشکل داشته باشند یا اینکه در وسط صحبت کردن تمرکز خود را از دست بدهند. سعی کنید که با بیماران ارتباط چشمی برقرار کنید. در صورت نیاز دست آن‌ها را بگیرید. با صدایی آرام با او صحبت کنید و در صورت نیاز از او سوالاتی بپرسید که جواب بله یا خیر دارند. با تداوم گفتگو و صحبت کردن با بیمار می‌توانید از کاهش توانایی فرد برای صحبت کردن جلوگیری کنید.

5.     تنظیم یک رژیم غذایی مناسب

برای اینکه بتوانید به بیماران مبتلا به زوال عقل کمک کنید و علائم این بیماری را در آن‌ها کاهش دهید، باید یک رژیم غذایی مناسب برای این دسته از بیماران در نظر بگیرید. یک رژیم غذایی مغذی، متعادل و هیدراته می‌تواند برای بیماران مبتلا به زوال عقل بسیار مفید باشد. یکی از موضوعاتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که بیماران مبتلا به آلزایمر ممکن است قادر به انجام آشپزی نباشند یا اینکه یادشان برود کدام غذا را چگونه طبخ می‌کردند. از طرفی آن‌ها ممکن است به خاطر نیاورند که آخرین بار چه زمانی غذا میل کرده‌اند. با شدت گرفتن بیماری ممکن است بیماران در جویدن و بلع نیز مشکل پیدا کنند و حتی توانایی بوییدن و چشیدن غذاها را نداشته باشند. بنابراین مراقب این بیماران باید حتما رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه‌ها، پروتئین، آنتی اکسیدان‌ها را برای آن‌ها برنامه ریزی کنند.

6.     تقویت عزت نفس

افرادی که به بیماری آلزایمر مبتلا می‌شوند، احتمالا با کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس خود مواجه می‌شوند. یکی از اقداماتی که می‌توانید برای مراقبت بهتری از این دسته از بیماران انجام دهید، تقویت عزت نفس آن‌ها است. سعی کنید که با راهکارهای زیر اعتماد به نفس بیماران را افزایش دهید.

  • بر انجام کارهایی که فرد قادر به انجام آن‌ها است، تمرکز کنید.
  • برای چیزی که توسط بیماران به شما ارائه می‌شوند، ارزش قائل باشید و با یک لبخند از آن‌ها حمایت کنید.
  • از عکس‌ها برای یادآوری موفقیت‌های فرد استفاده کنید تا او متوجه شود که روزی در جامعه مفید بوده است.
  • از صحبت کردن با بیمار مبتلا به زوال عقل اجتناب نکنید و سعی کنید که او را در مکالمات شرکت دهید.
  • سعی کنید که خواسته‌های بیماران را درک کنید و در صورت امکان به خواسته‌های آن‌ها عمل کنید.

7.     تشویق کردن بیماران به انجام اقداماتی بهداشتی

افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است در برابر شستشو، تعویض لباس و سایر اقدامات بهداشتی از خود مقاومت نشان دهند. از طرفی آن‌ها تمایل دارند که کارهای شخصی بهداشتی خود را مطابق با روتین گذشته انجام دهند. مراقبت کنندگان بیماران مبتلا به فراموشی می‌توانند بیماران را به انجام کارهای زیر تشویق کنند تا هم اعتماد به نفسشان را افزایش دهند، هم توانایی آن‌ها را برای انجام کارهای روزمره چندین برابر کنند.

  • کارهای شخصی مانند مسواک زدن را به همراه بیماران انجام دهید.
  • در صورت نیاز به بیمار کمک کنید تا اصلاح صورت را انجام دهد.
  • لباس‌هایی که قرار است فرد بیمار در طول روز بپوشد را به ترتیب بچینید.
  • زمان بیشتری را به بیماران جهت انجام اقدامات بهداشتی اختصاص دهید.

8.     ایمن نگه داشتن بیماران مبتلا به آلزایمر

مراقبت کننده از بیمار باید قبول کند که شرایط بیمار با گذشته متفاوت است و باید برای مراقبت از او زمان بیشتری بگذارد؛ اما باز هم مراقبت‌کنندگان نمی‌توانند در هر زمان و هر لحظه همراه بیماران باشند و این موضوع ایجاب می‌کند که از بروز حوادث مختلف با ایمن نگه داشتن بیماران مبتلا به آلزایمر کمک کنند. گاهی اوقات تغییراتی که در اثر این بیماری در افراد رخ می‌دهد می‌تواند آن‌ها را در معرض خطرات زیادی قرار دهد.  می‌توانید روی گوشه‌های تیز مبلمان وسایل ایمنی قرار دهید. نوارهای رنگی روشن در لبه پله‌ها بگذارید تا در هنگام پایین و بالا رفتن از پله‌ها به این نوارهای رنگی توجه داشته باشند. روی اجاق گاز قفل ایمنی نصب کنید. کفش‌های محکم و ایمن را برای بیمار تهیه کنید. اگر فرد بیمار هنوز رانندگی می‌کند، به او گوشزد کنید که ممکن است رانندگی برای او خطرناک باشد.

نکات مهم برای مراقبت‌کنندگان از بیماران آلزایمری

تغییراتی که در بیماران مبتلا به آلزایمر ایجاد می‌شوند، می‌توانند برای شما نگران کننده باشند. شاید احساس کنید که باید تمام وقت و تلاش خودتان را برای مدیریت بیماران بگذارید و برای این کار نیز خودتان را فدا می‌کنید. متاسفانه برخی از مراقبت کنندگان از بیماران آلزایمری پس از مدتی خودشان نیز نیاز به مراقبت دارند. بنابراین، بهتر است که برای پیشگیری از خستگی جسمی و روحی خودتان حتما نکات زیر را در نظر بگیرید.

صحبت در مورد نگرانی‌ها و چالش‌های موجود

نگهداری و مراقبت از بیماران کار ساده‌ای نیست و تنش روحی و جسمی زیادی را به افراد وارد می‌کند. به عنوان مراقبت کننده از یک فرد دارای بیماری آلزایمر به شما حق می‌دهیم که نیاز به سخت گفتن با دیگران داشته باشند. بنابراین برای رفع نا امیدی و ترس‌های خودتان می‌توانید با دیگران صحبت کنید.

درخواست کمک از دیگران

اگر پدر یا مادر شما آلزایمر دارند و می‌خواهید از آن‌ها مراقبت کنید، همیشه این نکته را مد نظر داشته باشید که گاهی ممکن است نیاز داشته باشید که از دیگران کمک بگیرید. سعی کنید که وظایف خودتان را با دیگران به اشتراک بگذارید. برای خودتان یک زمان خالی جهت ورزش کردن در نظر بگیرید و از دیگران بخواهید که در آن زمان مراقبت بیمار شما باشند.

داشتن خواب کافی

برای مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر باید خواب کافی شبانه داشته باشید. هر شب به مدت 7 الی 9 ساعت خواب کافی داشته باشید تا سطح انرژی شما در طول روز افزایش پیدا کند. همچنین سعی کنید که حداقل به مدت 150 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط در هفته داشته باشید تا وضعیت جسمی شما نیز بهبود پیدا کند.

حمایت از سلامت روحی

به عنوان مراقبت کننده از یک بیماری که روز به روز ممکن است کارهای جدیدی انجام دهد، احتمالا در معرض افسردگی قرار می‌گیرید. اگر احساس می‌کنید که سلامت روان شما تحت تاثیر قرار گرفته است، می‌توانید با مراجعه به یک مشاور تخصصی برای کنترل اضطراب و افسردگی به خودتان کمک کنید.

چالش‌های مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر

مراقبت از بیمار مبتلا به آلزایمر می‌تواند چالش‌های زیادی را به همراه داشته باشد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به علائم افسردگی اشاره کرد. در واقع افرادی که متوجه بیماری خودشان می‌شوند، خیلی زود احساس شرمندگی و ناراحتی می‌کنند و این موضوع می‌تواند باعث ایجاد افسردگی در افراد شود. علاوه بر آن، بیماران مبتلا به آلزایمر ممکن است پرخاشگر شوند و علائم بیماری دو قطبی را تجربه کنند. این شرایط کاملا طبیعی است و ناشی از بیماری آن‌ها است. کم کم با شدت گرفتن بیماری، میزان فراموشی بیماران مبتلا به آلزایمر افزایش پیدا می‌کند و این دسته از بیماران در معرض خطر گم شدن قرار می‌گیرند. باید حتما آدرس به همراه این بیماران باشد تا اگر روزی بدون دلیل از منزل خارج شدند و نتوانستند منزل را پیدا کنند، با وجود آدرس دیگران قادر به کمک کردن به آن‌ها باشند. فراموشی نام‌های اعضای خانواده نیز از دیگر چالش‌های نگهداری از فرد مبتلا به این بیماری است. بهتر است که برای یادآوری نام‌های اعضای خانواده، برای آن‌ها عکس تهیه کنید و در زیر هر یک از عکس‌های اعضای خانواده نام آن‌ها را بنویسید.

آیا آلزایمر می‌تواند دلیل مرگ باشد؟

بیماری آلزایمر در سنین مختلف در حال حاضر هفتمین علت مرگ و میر در جهان است. بسته به زمان تشخیص بیماری، طول عمر هر یک از بیماران مبتلا به آلزایمر متفاوت است. در صورتی که افراد در سنین بالای 80 سال بیماری خود را تشخیص دهند، ممکن است کمتر از 5 سال عمر کنند؛ ولی اگر این بیماری در سنین پایین‌تر تشخیص دهد، احتمال مرگ و میر آن نیز کاهش پیدا می‌کند و حتی ممکن است افراد پس از تشخیص بیماری به مدت 10 سال نیز عمر کنند. هنوز به طور دقیق مشخص نیست که آلزایمر چگونه باعث جلو انداختن زمان مرگ افراد می‌شود؛ اما به نظر می‌رسد که این بیماری به دلیل اینکه باعث مختل کردن عملکرد مغز می‌شود و نوعی زوال عقل محسوب می‌گردد، می‌تواند به مرور زمان مشکلات زیاد جسمی را به وجود آورد. امید است که در سال‌های آینده پیشرفت‌های چشمگیری برای درمان بیماری آلزایمر روی کار بیاید تا بتوان با خیالی آسوده این بیمار را حتی در سنین بالا درمان کرد و طول عمر افراد مبتلا به آلزایمر را افزایش داد.

آیا آلزایمر درد دارد؟

همانطور که علائم بیماری آلزایمر را به شما توضیح دادیم، این بیماری باعث ایجاد درد نمی‌شود و فقط عملکرد صحیح مغز را دچار مشکل می‌کند. بنابراین افرادی که این بیماری را تجربه می‌کنند، از نظر جسمی هیچ دردی را تجربه نمی‌کنند. فقط ممکن است از نظر روحی دچار مشکلات روحی خاصی همچون افسردگی، استرس و اضطراب و … باشند که باید حتما این علائم را کنترل کرد. بنابراین آلزایمر باعث ایجاد مشکلات جسمی و درد در بیماران مبتلا نخواهد شد و فقط افراد ممکن است با علائمی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم، مواجه شوند. بررسی دقیق علائم، درمان به موقع آلزایمر، مراجعه منظم به پزشک و در نظر گرفتن روش‌های درمانی مناسب به کنترل این بیماری کمک بسیار زیادی می‌کند.


|
امتیاز مطلب : 167
|
تعداد امتیازدهندگان : 51
|
مجموع امتیاز : 51